1. Hjem
  2. Vi arbeider med
  3. Friluftsskole
  4. Friluftsskole i høstferien 2023

15 stykker tøffe Bardu-, Målselv- og Sørreisa- unger var representert da Midt-Troms friluftsråd sammen med UNG Målselv og Kirsten Sørgård (prosjektstilling) v/Bardu Kommune arrangerte en heidundrende bra friluftsskole i Nedre Bardu, ved den gamle skolen.

Tross dårlig værmelding ble det noen fine dager med både sol, regn, sludd og overskyet vær. Om ikke annet så lærte ungene at det er viktig å kle seg riktig når man skal være lenge ute i høstlig vær. 

Første dagen var fylt med bli-kjent lek og padling. Og alle var vi enige om at padling kunne vi gjerne hatt mer av. Andre dagen ble det en fin tur til Hansmoholmen. Lunsjen i dag besto av frysetørret turmat og det måtte varmes vann på primus. Dette var den kaldeste og våteste dagen, og det var godt å ha mulighet til å skifte til tørt og varme seg inne i gymsalen etter turen var ferdig. Dårlig vær og kalde tær stoppet ikke deltagerne fra å delta på siste dagen. Da var det førstehjelp og orientering som stod for tur. Lunsjen var også ekstra lang i dag, da de fikk spikke sin egen grillpinne og kokkelere sin egen mat med utgangspunkt i pinnebrøddeig og diverse tilbehør til dette. 

Ungene satt også veldig stor pris på frilek i utemiljøet.  20231004_124617.jpg