1. Hjem
  2. Ta neste kafébesøk med ski på beina!
Ta neste kafébesøk med ski på beina! - headerbilde

20230305_143730.jpg

Ta neste kafébesøk med ski på beina!

(Foto: MTF og bilder fra F.B med tillatelse fra de ulike gruppene.)
Høres det ikke idyllisk ut å kunne spenne på seg skiene, gå i oppkjørt trasé i glitrende vinterlandskap med sol fra skyfri himmel, for så å komme til oppvarmet hytte der man kan kjøpe seg både varm drikke og noe å bite i?  Og tenk, det kan vi her i regionen vår! Vi har ikke mindre enn fire tilbud, der frivillige stiller opp slik at vi kan sitte godslitne ved peisvarmen eller i solveggen, og gomle i oss pannekaker eller vaffelkaker før vi tar skiene fatt hjemover i ettermiddagssola. 

Av egen erfaring har vi lokket og motivert barna våre opp den 7 km slake strekninga fra Granberg til Kampenhytta, med løfte om kakao og nystekte pannekaker ved turmålet. Og det er ikke snakk om tynne pannekaker da, nei! Gode tykke, smørstekte pannekaker med et dryss av sukker på toppen. 

Og vet du, det er god plass på Kampenhytta. Det er god plass til enda flere pannekakespisende unger og voksne. Syns du turen fra Granberg eller Bjørnsmo blir for kort, kan du ta turen over fjellet fra Setermoen eller Bardufosstun. Fra Setermoen kan du faktisk også gå forbi Kampenhytta og gå hele veien til Målselv, der du også finner Skihytta i Karlstadskaret/Møllerhaugen. Der kan man som vaffelhungrig skiløper få dekket sine behov. Heldigvis kan man komme seg dit med kortere avstand fra Møllerhaugen med 3-4 km, eller fra Karlstad med drøye 7 km. Skihytta som driftes av frivillige i Målselv I.L kan også nås fra Sørreisasida. 

LagshyttaØverbygd.jpgfrivillige påSkihytta.jpgtrikkeskinnertilSkihytta.jpg Screenshot_20230305_203144_Gallery.jpg   

Også lenger opp i Målselvdalen finner vi ei betjent hytte. Der drifter Øverbygd I.L Lagshytta, ved Storvannet. Fra midten av februar til midt i april kan du nyte kaffe og nystekte vafler der, etter en 5 eller 6 km lang skitur. Løypene kjøres fra Skjeggesnes og Diviåsen.

Senjaværingene har også et lignende tilbud i sin kommune. Senja Ski sine frivillige steker vafler og koker kaffe på skihytta i Tortenlia til skiløpere som kommer dit. 

Lurer du på hvor du skal ta lørdag- eller søndagsturen i mars eller april?  Det er kanskje nettopp en av disse hyttene som kan bli turmålet. Og sliter du med å få med deg umotiverte unger, gubbe, kjerring eller bikkjer, så kan du motivere med nystekte pannekaker eller vafler.

20230305_145231 (2).jpg Del gjerne bilder med #utitroms.

God tur!

Skihytta i Tortenlia - Senja Ski | Silsand | Facebook

Skihytta i Karlstadskaret/Møllerhaugen: Skihytta/skiløypa Møllerhaugen/Karlstadskaret | Facebook

Lagshytta i Øverbygd: LAGSHYTTA | Øverbygd idrettslag (overbygdil.no)

Kampenhytta:  IL Kampen | Facebook