1. Hjem
  2. Vi arbeider med
  3. Arrangement
  4. Naturen som stressfri sone -med telefonen i flymodus

Naturen som stressfri sone  - med telefonen i flymodus 

Foredrag med stresscoach Stine Valjord – i samarbeid med Midt-Troms Friluftsråd  

Å bli utbrent og energiløs av langvarig, negativt stress lærte meg å sette pris på og bruke naturen på en helt annen måte enn tidligere. Eller var det heller det at jeg fant tilbake? 

Plutselig begynte jeg å huske tilbake til sommerferiene på Senja i barndommen. Lukta av sjøen, den friske lufta, hoppinga i fjærsteinene, lyden fra havet, stillheten .... Alt dette hadde jeg gjemt bort langt inni der en plass. I stede besto livet at uendelige gjøremålslister, hamsterhjul, voksen-forpliktelser og et tunge byrder på skuldrene.  

I dag er nettopp naturen mitt mest brukte verktøy for å dempe stress, rense hodet og finne ro og glede. Og jo mer jeg kan bruke naturen på min måte – jo mer lading og energi. Stikkord er lavterskel, uten mål eller tidspress og med telefonen i flymodus. 

 

Foredragene er gratis og foregår i/ved dagsturhyttene i Sørreisa, Senja og Målselv og i gapahuker i Dyrøy og Bardu – og alle som ønsker å delta er velkomne. Ta med sitteunderlag, klær etter vær, vannflaske og kopp om du vil ha kaffe. Midt-Troms friluftsråd spanderer bålkaffe. 

 

DATO/STED:  

Torsdag 11.mai kl. 18.00: Sørreisa, Furøya, parkering ved Halsen  

Tirsdag 23.mai kl. 18.00: Dyrøy, Gapahuken på Fossmoplatået, Parkering klubbhuset v/idrettsbanen 

Onsdag 24.mai kl. 18.00: Senja, Storvatnet, parkering ved Silsandhallen 

Torsdag 25.mai kl. 18.00: Målselv, Rustafjellet, parkering ved Bardufoss ungdomsskole 

Søndag 11.juni kl. 18.00: Bardu, gapahuken i lysløypa, parkering Storlømyra skistadion