1. Hjem
  2. Friluftslivets ildsjelpris 2017
Friluftslivets ildsjelpris 2017 - headerbilde

Hvem fortjener ”Friluftslivets ildsjelpris 2017”? Fjorårets Tromsvinner vant også den nasjonale ildsjelprisen.

Det er igjen tid for å hedre en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms. Mange kvinner og menn gjør en stor innsats med å arrangere turer og arrangement. Det samarbeides med skoler og barnehager. Det bygges hytter og merkes turløyper. Prisen ble etablert som en del av Friluftslivets år i 2015. Først prisvinner var Jan Arne Haugland fra Skånland. I fjor gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken. I tillegg til vinne prisen i Troms ble den ivrige kvinnen fra Senja også kåret til ”Årets ildsjel”. 

Nå ønsker de fire friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes på Bardufosstun 22. november til den årlige møteplassen for friluftsliv, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for tredje gang. Eivind Høstmark Borge som er koordinator i FNF-Troms håper folk i Troms vil være med og foreslå kandidater til ildsjelprisen. 

 

Ønsker forslag

- Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en stimulans til videre innsats for friluftslivet. Vi er på jakt etter gode kandidater og håper derfor mange vil være med og foreslå hvem som bør få prisen første året den skal deles ut. Friluftslivets ildsjelpris vil bli utdelt hvert år. I hvert fall fram til neste gang det er Friluftslivets år, som kanskje blir i 2025, forteller Eivind Høstmark Borge. I tillegg til han består juryen av personer fra de fire friluftsrådene. 

 

Gjør friluftslivet synlig

- Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å gjøre synlig mye av det gode arbeid som gjøres. Det er mange som står på, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Jeg tipper juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidaten, avslutter Eivind Høstmark Borge i FNF-Troms. 

 

Forslag til kandidater med kort begrunnelse sendes til troms@fnf-nett.no innen 15. oktober. 

 

For mer informasjon: kontakt med FNF-koordinator Eivind Høstmark Borge (414 17 339)

Det kan også tas kontakt med friluftsrådene:

Nord-Troms Friluftsråd – Daglig leder Hugo Tingvoll (975 20 450)

Ishavskysten Friluftsråd – Daglig leder Tine Marie Hagelin (951 65 131)

Midt-Troms Friluftsråd – Daglig leder Espen Prestbakmo (980 01 213)

Midtre Hålogaland Friluftsråd - Daglig leder Anne Margrethe Roll (905 49 676)