1. Hjem
 2. Kalender

Agenda

 • 10.06.2023 18:00 - 21:00
  Naturen som stressfri sone - med telefonen i flymodus
  Midt-Troms

  Naturen som stressfri sone 

  -med telefonen i flymodus 

   

  Foredrag med stresscoach Stine Valjord – i samarbeid med Midt-Troms Friluftsråd  

   

  Å bli utbrent og energiløs av langvarig, negativt stress lærte meg å sette pris på og bruke naturen på en helt annen måte enn tidligere. Eller var det heller det at jeg fant tilbake? 

   

  Plutselig begynte jeg å huske tilbake til sommerferiene på Senja i barndommen. Lukta av sjøen, den friske lufta, hoppinga i fjærsteinene, lyden fra havet, stillheten .... Alt dette hadde jeg gjemt bort langt inni der en plass. I stede besto livet at uendelige gjøremålslister, hamsterhjul, voksen-forpliktelser og et tunge byrder på skuldrene.  

   

  I dag er nettopp naturen mitt mest brukte verktøy for å dempe stress, rense hodet og finne ro og glede. Og jo mer jeg kan bruke naturen på min måte – jo mer lading og energi. Stikkord er lavterskel, uten mål eller tidspress og med telefonen i flymodus. 

   

  Foredraget er gratis og foregår i/ved gapahuken på Åsen i skiløypa i Bardu. Oppmøte og parkering ved skistadion på Setermoen – og alle som ønsker å delta er velkomne. Ta med sitteunderlag, klær etter vær, vannflaske og kopp om du vil ha kaffe. Midt-Troms friluftsråd spanderer bålkaffe. 

 • 13.06.2023 10:00 14.06.2023 15:00
  Våttkortkurs for skoleansatte og friluftsskolearrangør
  Midt-Troms

  Kurset er et VÅTTKORTKURS i kanopadling og er en del av kursstigen for kano til Norges Padleforbund. Kurset går over 2 dager og 5-6 timer pr dag.

   

  Midt Troms Friluftsråd har til sammen 19 kanoer fordelt på 3 kanotilhengere.

  Disse kanopakkene kan skoler og institusjoner i Midt-Troms benytte seg av gratis mot at de viser gjennomført våtkortkurs. For å sikre trygg bruk av kanoene ønsker vi å bidra til å heve padlekompetansen til alle som skal bruke kanoene og tilbyr derfor gratis padleopplæring.

   

  Kursene tilpasses individuelt ut fra hva som er mest aktuelt for deltakerne. Fokuset vil være på hva man kan bruke kanoen til og hvordan gjøre dette på en sikker måte. Gjennom praktiske øvelser og diskusjon undervegs ønsker vi å sette fokuset på muligheter og trygge rammer for padling. 

   

  Også for de som har padlet kano tidligere og kanskje har hatt med elever/brukere på padling vil dette kurset gi mye ny og nyttig kunnskap. Viste du for eksempel at den som sitter fremme i kanoen bruker flere forskjellige styretak enn bakpadleren for å manøvrere en kano?

  Ved spørsmål ta kontakt med tonje.midttun@bardu.kommune.no, 48109474

   

 • 20.06.2023 09:00 21.06.2023 15:00
  Våttkortkurs for lærere og friluftsskolearrangør
  Midt-Troms

  Mer informasjon kommer