1. Hjem
  2. Villmarkscamp for ungdom på Leina
Villmarkscamp for ungdom på Leina - headerbilde

Invitasjon til villmarkscamp for ungdom 

Er du 14-17 år? 

Lyst på nye utfordringer og opplevelser? 

Vil du leve som Monsen i ei uke? 

Bo i telt, fiske, bade, og oppleve et av våre villmarksområder? 

Bli med på 4-dagers villmarkscamp på Leina i Bardu! 

 

Midt-Troms friluftsråd i samarbeid med Rouhkunborri nasjonalpark, Statskog, Bardu Jeger- og fiskerforening og Camp Leina inviterer ungdom i alderen 14-17 år på Villmarkscamp 7.- 10. august 2023.  

Vi skal på tur, men vi skal først og fremst ha det gøy, sosialt og lære teltlivet og naturen å kjenne. I tillegg skal vi bli kjent med dyrelivet i villmarka, bade, fiske og lære litt om hvordan samene lever i indre Troms. Tips; Noe turutstyr kan lånes hos utstyrssentralen i din kommune. Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må like å være ute. 

 

Årets kuleste ferieuke! 

 

Transport 

Felles busstransport vil bli satt opp fra Finnsnes som kjører innom Sørreisa, Andselv og Setermoen til Altevatn.  Vi setter også opp buss for retur fra Altevatn til Finnsnes samme veg tilbake.  

 

Startdato: 07.08.2023 kl. 10.00 

Kl. 10.00 fra Finnsnes 

Kl. 10.30 fra Sørreisa 

Kl. 11.00 fra Rustahøgda 

Kl. 11.30 fra Setermoen 

Kl. 12.45 ankomst Altevatn 

 

Sluttdato: 10.08.2023 kl. 15.15 

Kl. 13.00 fra Altevatn 

Kl. 13.45 Setermoen 

Kl. 14.15 Rustahøgda 

Kl. 14.45 Sørreisa 

Kl. 15.15 Finnsnes 

 

Utstyr 

Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc, men du må være med å bære utstyret.  

Program kommer 

Bespisning 

Frokost, lunsj og middag er inkludert i påmeldingsavgiften. Vi baserer oss på Drytech (frysetørret mat). Vi ber deltakere/foresatte å melde inn allergier og evt. forhåndsregler/medisiner/hensyn i god tid før campen finner sted. Deltakerne må ha med matpakke og evt. energibar til 1.etappe. klart i sekken. 

Påmelding gjøres på deltager.no. Påmeldinga åpner 30.5. kl.10, og stenger når det ikke er flere ledige plasser. Dersom det er ledige plasser holdes påmelding åpen frem til 26.7.2023 Første mann til mølla! 

Om friluftscampen er fullbooket kan dere sende epost til kontaktpersonen for å sette dere på venteliste. Da kontakter vi dere om det blir ledige plasser. 

 

Priser 

Villmarkscamp koster kr. 300 pr person. Ved avmelding vil det ikke bli refundert påmeldingsavgift.  

 

NB! Værforbehold. Dersom arrangør anser forholdene som for krevende, vil campen kunne bli avlyst. Det vil i så fall sendes ut beskjed om dette per mail. 

NB! Friluftscampen er en mobil-/spillefri sone. Deltagerne har ikke behov for å ha med mobil - lederne har telefonliste til foresatte. Lederne har mulighet til å ringe ut ved behov. I forkant av villmarkscampen vil vi sende ut anbefalt utstyrsliste. Vi ber deltagerne være nøye med å teste utstyr i god tid, og å holde seg til pakkelista for å holde sekkevekten lav.