1. Hjem
 2. Friluftsliv i Midt-Troms
 3. Tilrettelagte friluftsområder

IMG_5070 (1).jpg

Tilrettelagte friluftsområder i Midt-Troms

Det er mange fine tilrettelagte friluftsområder i Midt-Troms. Her er en liten oversikt over noen av dem. 


 

Ersfjordstranda_ClaireKvalheimKieffer.jpg

Ersfjordstranda friluftsområde, Berg

Badestrand, teltplass og turområde 

Den store, flotte sandstranda er hovedattraksjonen i Ersfjordstranda friluftsområde. Ersfjordstranda er også et populært stopp langs Nasjonal Turistveg Senja, med «Gulldassen» som trekkplaster. Hele sommerhalvåret besøkes området av folk fra nærområdet, regionen og turister. På fine sommerdager er det tett i tett med folk, biler og telt. Området er meget lett tilgjengelig, da fylkesvegen går rett igjennom og deler området i to. På oversida av vegen ligger parkeringsplass, toalett med utedusj og mulighet for vannfylling, sykkelparkering, teltplass og grillplass. På nedsiden av vegen er det flere grillplasser, bord og benker, område for telting og nett for ballspill. Området er tilrettelagt for funksjonshemmede. Informasjonstavle er plassert godt synlig på nedsiden av vegen. 

Sikringsår 2015 (offisiell åpning)

 

IMG_3288.jpg

Sørvika, Senja kommune

Badestrand, leirplass og turområde 

Sørvika er et 137 dekar stort friluftsområde som ligger naturskjønt til i ”Malangskjeften” på Lenvikhalvøya ca 33 km nord for Finnsnes. Området består av et skogkledd område godt egnet for leirliv, bål/grilling, bærplukking etc. Hovedattraksjonen for området er den fantastisk flotte sandstranda. Den er langgrunn og svært godt egnet for bading for liten og stor. På stranda er det god plass for strandvolleyballbaner og bygging av sandslott.

På området er det et toalettbygg tilrettelagt for funksjonshemmede, utendørs vannpost med kaldt vann, sju sittegrupper med bålplasser og overbygde bålplasser med plass for ca 20 personer. I tillegg er det satt opp ei infotavle for området.

Området er også tilrettelagt for camping - dog i maksimalt 2 døgn.

Sikringsår 1977 og 1978.

 

IMG_2339.jpg

Mefjordvær - Friluftsport og turstinettverk

Turstinettet har flere startpunkter, og kan kombineres med korte og lange stier. Totalt er det ca 2 mil med tilrettelagte stier.   Stiene går i variert terreng, og egner seg godt også for familier. Langs stiene er det flere rasteplasser, gapahuker og forskjellige referansepunkter med tilknytning til sagn og historier.

Utgangspunkt for stiene er sentrale steder i Mefjordvær, og turstinettet er lagt opp slik at en har mulighet for å kunne velge forskjellige alternativer. Det er informasjonstavle og gode parkeringsmuligheter ved hvert startpunkt.

Her er det også tilrettelagt sti til rasteplass for bevegelseshemmede og rullestolbrukere, der en også kan få oppleve midnattssola.

Fasiliteter /opplevelser langs turstinettet i Mefjordvær 

 • Fotefar mot nord -  Russehula og Knutskjærringa.
 • "Knuten" – 109 moh – med fantastisk utsikt over Mefjorden
 • Rasteplasser m/bålgruer
 • Gapahuker
 • Fiskemuligheter
 • Bademuligheter
 • "Ønskebuska"
 • Jettegryter
 • Utsiktspunkter
 • Midnattsol
 • Sagn og historier – merkede referansepunkter

 

Torsken.001.jpg

Gjeska, Senja Kommune

Gjeska ligger i den nordvestre delen av Ånderdalen Nasjonalpark på Senja. 

Gjeska benyttes en god del til friluftsliv spesielt om sommeren og høsten. Det er startpunkt for stien inn til Sør-kapervatnet og videre ned til Åndervatnet og Tranøybotn. Det er også en merket sti opp til Gjeskeheia og Henrikhovvatnet. De siste årene har Gjeskefossen inne i Gjeskedalen blitt mer brukt som turmål, spesielt en del reiselivsbedrifter på Senja tar med seg besøkende inn til fossen. I Gjeskebotn på nedsiden av fylkesveien er det et større kulturminneområde.

 

 

IMG_2127.jpg

Båtutsettingsplass Målsnes

Båtutsett

Dette friluftsområdet ligger lengre ut på Målsneset enn Vika. Det har et areal på ett dekar og omfatter en båtutsettingsplass med molo. Ved utsettet er det et servicehus med toalett. Området driftes av den lokale båteierforeningen. Sikringsår 1990.

 

 

 

 

 

 

IMG_2125.jpg

Vika, Fiskeplass for funksjonshemmede på Målsnes

Fiskeplass og flytebrygge 

Vika på Målsneset har et areal på bare ett dekar. Det omfatter en fiskeplass som kan godkjennes som turområde for bevegelseshemmede med ledsager, dog med noen justeringer.

Fiskeplassen ligger fint til i utløpet av Målselva. I tillegg til å fiske er det mulig å bruke flytebrygga som kai for å gå om bord på båter. Det er toalett og overbygd sitteplass på stedet. Fiskeplassen er merket fra veien. Sikringsår 1987.

 

 

elvep.jpg

Elveparken Bardu

Elveparken i Bardu er et flott næranlegg for friluftsliv rett nedenfor Setemoen sentrum. Mange bruker elveparken til mosjonering og jogging, sykling eller trilling med barnevogn. Du er hele tiden i nærheten av elva, noe som også gir muligheter for fisking. Man kan kan komme seg ned i elveparken fra flere ulike utgangspunkt: Sentrum ved bussholdeplass, Bardu Kirke, den gamle infanterileiren, Barduhallen eller Sponga bru.

Elveparken er en del av Tusenårsstedet og er et naturskjønt og godt tilrettelagt område langs Barduelva. Man har muligheter på begge sider av elva  med flere alternative rutelengder. Det er tilrettelagt med både benkeplasser og rasteplasser med bålgrue.

 

IMG_4681.jpg

Sildevika Torsken kommune

Badeplass og Leirplss

Noen hunder meter før du kommer til Gryllefjorden ligger Sildvika, et 19 dekar stort friluftsområde. Dette er et svært idyllisk utfartsområde tilrettelagt for bading, fisking, grilling etc. Toalett finnes på området. Det er opparbeidet sti rundt vatnet, tre flytebrygger og to overbygde bord- og sittegrupper. Egner seg utmerket til bading for hele familien og er lett tilgjengelig da det ligger helt inntil RV 86. Sikringsår 1977.

 

 

 

 

 4051.jpg

finnlandsholmen .jpg

Finnlandsholmen Dyrøy kommune

Finnlandsholmen er et statlig sikra friluftsomåde som ligger nydelig til ved foten av

Dyrøybrua, ca 6 km fra Brøstadbotn.

Området består av et opparbeidet område i front i forbindelse med båthavna og dens tilhørende fasiliteter. Selve Holmen er skogkledd, med badestrand, gressletter og svaberg. Området er et populært utfartsområde for lokalbefolkninga og for båtfolk som legger til på gjesteplassene i båthavna. I nær avstand fra området ligger Finnlandsnes Camping

Fasiliteter:

 • God parkeringsplass
 • Toalettbygg tilrettelagt for rullestolbrukere
 • Brenselsbu
 • Gapahuk
 • Bålplasser
 • Bord og benker med bålplasser
 • Informasjonstavle
 • Mulighet for camping på Finnlandsnes Camping, 500 m fra Holmen.
 • Gjesteplasser for fritidsbåter.
 • Sykler til utlån i regi av båtforeninga om sommeren.
 • Mulighet for å leie båtforeningas klubbhus «Bølgen»
 • Fiskeplass for handikappede.
 • Søndagskafé om sommeren.
 • Tursti som går rundt Holmen, ca 1 km.

 

IMG_5024.jpg

Finnsnesvatnet, Senja kommune

Parkområde

Finnsnesvatnet ligger idyllisk til midt i sentrum av Finnsnes. Nærmeste parkeringsplass er ved Lenvik Rådhus. Parkområdet er 12 dekar stort, med turvei rundt Finnsnesvatnet, platting/kai, leke apparater for barn og sittegrupper. Egner seg svært godt for nærmiljøaktiviteter. Om vinteren fryser vatnet og kan da nyttes som skøytebane. Sikringsår 1989.

 

 

 

 

IMG_2778.jpg

Revet friluftsleir, Senja kommune

Ligger ved Lysvannet på Senja. Plassen er oprindeligt etableret til at avholde friluftsleir for barn og unge. 

På plassen finnes 2 overbygde bålplasser med plass til 24 personer i hver. 

Der er etableret to utedo. 

Her finner du en nytelig utsikt over vannet og god plads til telte. 

 

 

 

 

P6221585.jpg

Innfallsporten Tranøybotn, Ånderdalen

Et godt uttgangspunkt for en flott tur for familien. Her er det eh god parkeringsplass og toalett. Fra parkeringsplassen er det godt tilrrttelagt med gruset sti ca. 2 km inn til nasjonalparkgrensa. Underveis finner du rasteplass og besøkspunkt med bålplass, og med utsikt over Vardnesmyra naturreservat. Ved enden av den gruslagte stien kan du velge å gå videre innover til Åndervatnet, eller velge en rundløype i lia opp mot Grunnvågfjellet. Langs rundløypa er det etablert et utkikkspunkt hvor det er satt opp en moderne gapahuk med bålplass der du får utsikt innover Ånderdalen.