1. Hjem
  2. Konkurranse - AKTIV PÅSKE UTE
Konkurranse - AKTIV PÅSKE UTE - headerbilde Lise Bjørkeng

Midt-Troms friluftsråd vil skape en AKTIV PÅSKE UTE

 

Denne påsken tegner til å bli ulik alle andre påsker de fleste av oss har opplevd. Ikke kan vi dra på hytta i nabokommunen, på skihytta får vi ikke kjøpe vafler og turistforeningens hytter er stengt for opphold og overnatting. Vi kan heller ikke besøke bestemor, og vi må være forsiktige med å være for mange sammen. For mange blir det hjemmepåske, og det kan vel også by på aktivitets-utfordringer. Så hva kan vi finne på da? 

 

Friluftsrådet frister med aktivitetskonkurranse for innbyggerne i Midt-Troms

Koronaviruset har resultert i at hverdagen er snudd opp ned for mange.  Midt-Troms friluftsråd ønsker å bidra med aktiviteter, leker og forslag til hva du og familien kan finne på utendørs, i henhold til smittevernreglene. Vi oppfordrer derfor alle – både barn, ungdom, voksne og eldre til å bli med på vår aktivitetskonkurranse som går gjennom hele påsken fra 3. til 13.april. Bor du alene kan du utfordre en venn, nabo eller et familiemedlem på sosiale medier til å være med i aktivitetskonkurransen.

 

Friluftsrådene har laget et  aktivitetsskjema  med forslag til uteaktiviteter. Hvorfor ikke bygge et hopp og prøve det med ski eller akebrett, eller hva med en tur i fjæra etter havets skatter?  Du kan omså velge å gjøre flere oppgaver samme dag? Vi utfordrer dere til å plukke ut minst en aktivitet hver dag!

Bor du i Midt-Troms og ønsker å være med i trekningen av flotte premier? Blant premiene er "turbok for Senja og Midt-Troms", turkart, termoser, sitteunderlag, matbokser og buffer.  Vi håper på stor uteaktivitet i nærmiljøet i påsken.

Friluftsrådet ønsker å presisere at aktivitetene skal skje på en helsemessig forsvarlig måte slik at ikke smittepresset økes. Dere skal ikke oppsøke andre utenfor husstanden, men heller utfordre familier, venner og naboer via elektroniske medier. Følg myndighetenes gjeldende råd.

 

Slik fungerer Påskekonkurransen ! 

1) Gå ut og lek!

2) Print ut aktivitetsbanken og heng det opp. Kryss av i skjemaet etter hvert som du har utført aktivitetene (dato) slik at du holder oversikt over hvilke aktiviteter som er gjennomført. Kanskje har du ideer til andre aktiviteter? Skriv opp de også.

3) Del gjerne bilder av aktivitetene med Midt-Troms Friluftsråd. På Facebook: Legg inn bildet/ videoen i kommentarfeltet. På Instagram: Merk bildet/videoen med #luftoglek.

4) Når du har gjennomført minst 10 aktiviteter tar du bilde av arket med aktivitetene (husk ditt navn), og legger bildet i kommentarfeltet på FB - siden til Midt-Troms friluftsråd under innlegget PÅSKEKONKURRANSEN. Fyll ut og send inn bilde av ett aktivitetsark per deltaker! Postes innen mandag 13.april. Eventuelt kan bildet med registreringene sendes på mail til mtf@bardu.kommune.no merk emnet PÅSKEKONKURRANSEN.

5) Nå er du med i trekningen av turboka for Senja Midt-Troms, turkart og, buffer, sitteunderlag, termoser og matbokser. Premiene trekkes etter påske. Det er kun de som bor i Midt-Troms som kan være med i trekningen av premier.