1. Hjem
  2. Vi arbeider med
  3. Læring i friluft
  4. Nettverkssamling: Olsborg 1.mars 2023

Utematematikk og bærekraftig utvikling

Første nettverkssamling i 2023 ble gjennomført i øspøsende regnvær, sammen med 16 lærere fra Bardufoss ungdomsskole, Elvetun -, Finnsnes ungdomsskole, Kårvik -, Olsborg -, Setermoen -, Trollvik -, Vikstranda - og Øvre Bardu skole.

Olsborg3.jpg

Matematikk ute og bruk av minitavler

Dagen startet med en liten omvisning i Olsborgs nye grillbu før noen oppvarmingsøvelser der vi også fikk testet egen konsentrasjon. Deretter fikk vi testet ut hvordan vi selv tar fatt på problemløsning, gjennom oppgaven kongler, om det er ved bruk av konkreter eller om vi har andre strategier. Ute finner man heldigvis mange konkreter, om det er kongler i skogen eller steiner i fjæra. Denne gangen hadde vi med kongler, da fjæra er mangelvare på innlandet og snøen dekket over de konglene vi kanskje kunne ha funnet. Hadde snøen vært kram, og ikke så våt, hadde snøballer også vært et alternativ. Ved bruk av minitavler ute kan man utfordre de eldre elevene til å skrive ned hvordan de har tenkt, for på den måten å koble praksis mot det teoretiske og matematisk symbolbruk. Men tusj og whiteboard fungerer dårlig i regnvær. 

Fram mot lunsj planla lærerne aktiviteten skritt og fot, til bruk på 7.klassinger som vi fikk lånt fra skolen. Aktiviteten er en fin måte å innføre algebra og introdusere variabler på utforskende måte.

 

Ny grillbu

Olsborg skole har fått seg et flott uteklasserom i grillbua. Her er det ingen dårlig unnskyldning om været er dårlig en dag! Vi brukte den til å spise lunsjen vår i. Men vi ser at her er det gode muligheter for mer enn matlaging og spising. Grillbua er blitt til som et samarbeid mellom Olsborg skole m/foreldre, elever ved Bardufoss videregående skole og Midt-Troms friluftsråd.  

Erfaringsutveksling og deling

Mange av lærerne setter pris på erfaringsutveksling og deling av tips når man er på nettverkssamling. Blant annet fikk vi høre om hvordan jobbe med temaet bærekraftig utvikling i skolen. Vi fikk høre om både plastsortering, humleprosjekt og et kommende prosjekt om rundballeplast. Vi snakket også om hvordan nettverket blir gjennomført fra høsten av, når vi går ordentlig i gang med prosjektet "Læring i friluft for alle!" . En ting er iallefall sikkert, vi gleder oss til å fortsettelsen med arbeidet gjennom læring i friluft sammen med engasjerte lærere.